Seksualiteit in je relatie

Gewoon maar beginnen met seks, bijvoorbeeld omdat iedereen het doet, is jammer. Je ontneemt jezelf een manier om echt van seksualiteit te genieten. Als jij je helemaal gekend en geliefd voelt, zul je veel meer plezier aan seks beleven. Gewoon even seks hebben 'om de seks' lijkt leuk en lekker, maar kan flink tegenvallen.

Zoek naar een situatie waarin je de liefde, veiligheid en ruimte hebt om samen bewust met seksualiteit om te gaan. Denk na over wat je in verkeringstijd wel en niet wilt doen. Denk na over hoe je tegen jullie toekomst aankijkt. Geniet van jullie verliefheid, maar ga er ook bewust mee om. Wil je alleen gewoon nu samen een leuke verkeringstijd hebben? Of wil je een sterke, liefdevolle relatie voor de toekomst? Praat eens met andere mensen die getrouwd zijn. Luister naar hun verhalen: Waar liepen zij tegen aan? Waar moesten zij aan wennen?

Van de mensen die gescheiden zijn, zegt het merendeel uit elkaar gegroeid te zijn. Weinig mensen geven seksualiteit als reden aan. De meeste mensen zeggen dat ze niet meer met elkaar kunnen praten of zijn elkaar halverwege ergens 'kwijtgeraakt'. De kern van een goede relatie is dat je met elkaar kunt praten. Dat je je vragen, twijfels en gedachten met elkaar kunt delen. Ook over seks moet je samen leren praten. Want juist in je seksuele relatie ben je het meest kwetsbaar, dus dan is het belangrijk dat je daar met elkaar over kunt praten. Een sleutelfactor voor een goed huwelijk is, volgens verschillende onderzoeken, dat er vriendschap en vertrouwen is.

Niet de verliefdheid maakt een relatie succesvol, maar wat daaronder ligt: Liefde, vertrouwen en veiligheid.

Voordat je seksueel verder gaat, denk dan eerst na over hoe je relatie op dat moment is. Kijk eens kritisch naar je relatie en vergelijk het met een goede vriendschap. Hoe is die vriendschap? Kun je een mooie relatie met elkaar opbouwen? Vertrouw je elkaar? Kun je samen lachen en huilen? Samen praten? Heb je dezelfde interesses of kun je samen dingen ondernemen? Kun je je gevoelens ook met elkaar delen op een vertrouwde manier, zonder dat het seksueel moet zijn? En het meest belangrijke: Hou je van elkaar?

Wil je nadenken over jullie seksuele relatie en hoe je daarmee om wilt gaan? Ga na of je jezelf en de ander goed kent. Op deze website staan genoeg vragen en onderwerpen om samen over door te praten, zodat je kunt ontdekken of jullie relatie voldoende fundament heeft om met elkaar verder te gaan.

© 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden
Geprint van © 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden