NFP

Natural Family Planning methode is een manier om met vruchtbaarheid om te gaan. Deze methode leert je bewust om te gaan met vruchtbaarheid. In tegenstelling tot de 'gewone' voorbehoedsmiddelen worden seksualiteit en vruchtbaarheid niet van elkaar losgekoppeld, maar word je je juist extra bewust van je eigen lichaam. Als man leer je de vruchtbaarheidscyclus van de vrouw te begrijpen. Zelfs uit onderzoek blijkt dat mensen die deze methode gebruiken meer dan gemiddeld met elkaar praten over seksualiteit en tevreden zijn over deze vorm van omgaan met anticonceptie en vruchtbaarheid.

Door dagelijks te temperaturen en de cervixslijm methode toe te passen, kun je precies zien wanneer je als vrouw vruchtbaar bent en wanneer je dus, afhankelijk van jullie persoonlijke overtuiging, geen geslachtsgemeenschap hebt of op vruchtbare dagen een condoom gebruikt als je dat wel hebt.

Als dit de methode is die jullie willen gebruiken, kan je al beginnen met deze methode voordat je gaat trouwen of voordat je een seksuele relatie begint. Als jullie dan getrouwd zijn en gemeenschap gaan hebben, ben je al bekend met je eigen lichaam en weet je al je vruchtbare dagen te herkennen.

Let op: Ga je deze methode toepassen, volg dan de cursus! Bij deze methode is het van groot belang dat, als je nog geen kinderen wilt, je de methode consequent en goed toepast. In de cursus word je hiermee geholpen. Kijk voor meer informatie op www.nfp-nederland.nl.

© 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden
Geprint van © 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden