Jij!

Seks heb je met een ander, maar gaat ook over jou.

Hoe kijk je naar je eigen lichaam? Vind je jezelf mooi? Durf je man te zijn? Voel je je als vrouw gewaardeerd? Durf je bloot te zijn?

Een intieme relatie kost tijd en vertrouwen. Dat vertrouwen mag je ook in je eigen lichaam hebben. Om jezelf aan een ander te durven over geven, moet je ook van jezelf houden.

 

Wanneer begin je een seksuele relatie?

Seks is niet voor één of twee jaar gewoon maar leuk om te doen. Het zou de rest van je leven een teken kunnen zijn van je verbondenheid met en liefde voor je partner!

Wat je op seksueel vlak met een ander deelt, raakt je. Je geeft jezelf letterlijk bloot. Heb je dat eenmaal gedaan, dan is het moeilijk om weer van elkaar los te komen. Het zou jammer zijn dingen te doen, waar je later spijt van krijgt. Iedereen maakt verkeerde keuzes. Daar leer je van en je kunt een volgende fout voorkomen. Met seksualiteit werkt het anders. Natuurlijk maak je fouten en kun je ervan leren. Maar, seksualiteit is een deel van je identiteit. Een vervelende ervaring op het gebied van seksualiteit zul je niet snel vergeten. Daarom is het goed om na te denken hoe je met seksualiteit om wilt gaan en hoe ver je wilt gaan, voordat het je gewoon overkomt.

In tegenstelling tot met wat je in de films ziet, is lekkere seks niet vanzelfsprekend. Ook de media doet je geloven dat het makkelijk is seks te hebben waar, wanneer en met wie je maar wilt. Alsof seks een hobby is, iets wat je gewoon maar gebruikt als consumptieartikel.

Je hebt al gelezen dat er meer aspecten een rol spelen in seksualiteit, niet alleen de lichamelijke. Voor een gelijkwaardige relatie is het nodig dat al die andere aspecten ook aan bod komen en dat je daar de tijd en ruimte voor neemt. Dat vertelt Hollywood je niet!

Seksualiteit is meer dan een op zichzelf staande activiteit. Want, je hebt veiligheid nodig om je überhaupt in het bijzijn van de ander te durven blootgeven. Je moet elkaar vertrouwen om je volledig aan de ander, en aan je eigen seksuele gevoelens en verlangens, te durven overgeven. Ook heb je tijd nodig om elkaar en elkaars lichaam te leren kennen en te ontdekken wat je op seksueel vlak prettig vindt. Een seksuele relatie moet groeien, het gaat niet automatisch allemaal vanzelf. Voor een prettige seksuele relatie is het belangrijk dat je elkaar helemaal kent en vertrouwt, zodat je er ook samen over kunt praten.

Gebruik daarom je verkeringstijd om elkaar goed te leren kennen. Je hebt misschien wel eens gehoord van de uitspraak dat je in ieder geval samen elk seizoen meegemaakt moet hebben, voordat je elkaar goed kent. Doe leuke dingen met elkaar! Leer elkaar kennen, maak elkaars goede en slechte humeur mee. Bouw mooie herinneringen, die vergeet je nooit meer. Verliefdheid is een tijdelijk gevoel, maar is echt niet hetzelfde als liefde. Om te ontdekken of je echt van elkaar houdt, is tijd nodig. 

Laat seks je niet overkomen, maar maak een bewuste keuze. 

Je houdt van elkaar en wilt wachten met seks tot je getrouwd bent? Dat is bijzonder, helemaal in de tijd waarin we nu leven. Je kiest ervoor om ergens zo naar toe te groeien. Een keuze om jullie seksuele relatie binnen de veiligheid van jullie huwelijk te beginnen. Een mooie keuze, maar ook een lastige. Denk daarom goed na over hoe je, ook al voordat jullie trouwen, met seksualiteit om wil gaan.

Ook als je er voor kiest te gaan samenwonen of als je nog niet weet hoe of wanneer je een seksuele relatie wilt beginnen, is hetzelfde belangrijk. Denk na over hoe je met seksualiteit om wilt gaan. Praat er over. Zorg dat je allebei de veiligheid en openheid hebt om hier met elkaar over te praten. Laat het je niet overkomen, maar ga met zoiets kwetsbaars voorzichtig en bewust om.

Door bewust te kiezen om te trouwen, ga je tegen de huidige tijdsgeest in. Je kiest voor je geloof in liefde, trouw en veiligheid. Over jullie keuze mag je zelfverzekerd zijn.  

Veel jongeren vragen zich af hoe ver ze dan 'mogen' gaan. Hopelijk begrijp je na het lezen van deze website, dat je die keuze zelf bewust moet maken. Wil je er toch meer over weten? Lees dan hier verder. Een gemakkelijk ja-nee antwoord zul je niet vinden. Wel informatie om te ontdekken wat je zelf wilt!

© 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden
Geprint van © 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden