Seksualiteit

Bij seksualiteit denk je misschien meteen aan seks. Maar wat is seks? Mensen denken verschillend over wat seks is en over waar seks ‘begint’. Sommige mensen noemen zoenen of strelen seks, anderen vinden elkaar bevredigen seks en weer anderen vinden echt alleen de geslachtsgemeenschap seks.

Seksualiteit gaat over heel veel. Tot welke mensen je je aangetrokken voelt, je gedachten over intimiteit en ook hoe je je als man of vrouw gedraagt, horen er allemaal bij. De ene vrouw kleedt zich heel vrouwelijk, terwijl een ander liever geen strakke truitjes draagt. Ook tot wie je je seksueel aangetrokken voelt, verschilt per persoon. Wat voor de een aantrekkelijk is, is dat voor een ander helemaal niet. Dat laat allemaal zien dat seksualiteit een deel is van onze identiteit. Het is onlosmakelijk verbonden met wie we zelf zijn.

Onze seksualiteit weerspiegelt wie we zijn, hoe we ons voelen en waar we naar verlangen.

Seksuele gevoelens en verlangens zijn in elk mens aanwezig, hoe hard we ze ook proberen te negeren of onderdrukken. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Seksualiteit is geschapen als onderdeel van wie we zijn. Ook in de Bijbel wordt seksualiteit niet weggemoffeld, in Hooglied wordt het verlangen naar de ander zelfs bezongen!

Hooglied 1:2 en 2:5 (Zij)
Laat hij mij kussen, laat zijn mond mij kussen!
Verkwik me met rozijnen, verfris me met appels, want ik ben ziek van liefde.

Hooglied 1:15 en 4:7  (Hij)
Je bent zo mooi, vriendin van mij, je bent zo mooi!
Vriendin, aan jou is alles mooi, niets ontsiert je schoonheid.


Lees hier verder als je meer wilt weten over de fysiologie van het lichaam en hoe seksuele verlangens ontstaan.

De bijbeltekst op deze pagina is ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, Nederlands Bijbelgenootschap 2004.
© 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden
Geprint van © 2010 - 2020 Vrijeliefde.nl - Alle rechten voorbehouden